T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİNOP / AYANCIK - Yenikonak Yatılı Bölge Ortaokulu

Haberler

Nis

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin 104.yıl dönümünü öğrencilerimizin gösterileri eşliğinde büyük bir coşkuyla kutladık.

Mrt

Okulumuzda öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen programda Türk Tarihine “Çanakkale Geçilmez!” sözünün altın harflerle yazıldığı 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yılını kutlamanın ve vatan için canlarını seve seve veren, bir kahramanlık destanı yazan şehitlerimizi anmanın gururunu ve onurunu yaşadık. 

Mrt

İstiklal Marşı'nın Kabulü (12 Mart 1921) ve İstiklal Marşı'nın Önemi:

 

Marşlar bir milletin duygu ve heyecanını yansıtır. Ülkenin bağımsızlığını, bayrağını simgeler. Bunun yanında vatana duyulan sevgi ve bağlılığı ifade eder. Devletlerin bayraklarının yanında, bağımsızlık simgesi olan bir millî marşları vardır. Osmanlı Devleti'nde ise II. Mahmut Döneminde bestelenen Mahmudiye Marşı, millî marş kabul edildi. Padişah değiştikçe millî marşta değişti. I. ve II. Meşrutiyet Döneminde millî marş konusu gündeme gelmiş ancak bir sonuç alınamamıştır. Dolayısıyla Osmanlı Devleti'nin millî bir marşı yoktu. Ama artık milliyetçilik ilkesine dayanan yeni bir Türk Devleti kurulmuştu. Bu nedenle Millî Eğitim Bakanlığı Kurtuluş Savaşı'nın anlamını belirtecek ve yeni devletin bağımsızlığının sembolü olacak millî bir marşın yazılması için 1921 yılında bir yarışma açtı. Yarışmaya 724 şiir katıldı.

Yarışmada para ödülü olduğu için Mehmet Akif ERSOY katılmadı. Ancak dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi (Tanrıöver) para meselesinin çözümleneceğini söyleyerek Mehmet Akif ERSOY'dan yarışmaya katılmasını istedi. Çünkü yazılan şiirlerden hiçbiri millî duygularımızı ifade için yeterli bulunmamıştı. Bunun üzerine Mehmet Akif ERSOY Kurtuluş Savaşı'nın en derin heyecanını yansıtan bir şiir yazdı. Kahraman ordumuza ithaf ederek yazdığı şiir, millî marşımız olarak 12 Mart 1921'de II. İnönü Savaşı'ndan önce mecliste kabul edildi. Böylece Türk milletinin, bağımsız yaşama arzusunu dile getiren millî marşı oldu. Cumhuriyet döneminde İstiklal Marşı'nın bestesini Cumhurbaşkanlığı Orkestra Şefi Osman Zeki ÜNGÖR yapmıştır (1930).

Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, Milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşının kabul edildiği tarih olan 12 Mart günü; 04.05.2007 tarih ve 5649 sayılı Kanunla " İstiklal Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy' u Anma Günü" olarak kabul edilmiştir.

 

12 Mart İstiklal Marşı'nın "Milli Marş" olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümü okulumuzda da düzenlenen bir törenle kutlandı.

Ock

Dilimizin zenginlikleri kapsamında öğrencilere anlamını bul etkinliği, Dede Korkut hikayeleri okuma etkinliği, Zıt anlamlı kelimeleri bulma etkinliği, Dede Korkut hikayelerinden esinlenerek hikaye yazma etkinliği ve hatırlatma bulmacası etkinliği yapıldı. Etkinliği düzenleyen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Ayancık Meslek Eğitim Merkezi okulumuzda saç kesimi etkinliği düzenledi. Meslek Eğitim Merkezi Öğretmenleri ve Öğrencilerine teşekkür ederiz. 

Ara

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve Şehit Öğretmenlerimizi saygı, minnet ve özlemle anarken, nesilleri ışığıyla aydınlatan tüm öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutlarız. Öğretmenler günü kutlama programını hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 

Kas

Bu topraklarda yeşerttiğin umut sonsuza dek yaşayacak...

Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal edişinin 85'nci yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Türk milletinin kurtuluş ve varoluş mücadelesinin en büyük kahramanını, bağımsızlık ateşini yakan ebedi komutan, eşsiz devlet adamı büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK her zаmаn yüreğimiz de yаşаyаcаksın.

 Anma töreninde emeği geçen öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhuriyet'imizin 100. yılına iz bırakacak etkinlikler yapıldı. Bu kutlamada emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Ayancık Kaymakamı Sayın Recep HASAR, Ayancık Belediye Başkanı Sayın Hayrettin KAYA ve İlçe Protokolünün katılımlarıyla Ayancık Orman İşletme Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğinde toprakla buluşturulan fidanlar geleceğe nefes olurken, okulumuz öğrencileri coşkularıyla etkinliği renklendirdiler...

Ekm

Kod Haftası (CodeWeek), kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde herkes için uygulanabilir hale getirmeyi amaçlayan bir çalışmadır. Kod Haftası kapsamında okulumuzda Scratch uygulamasında Cumhuriyetimizin 100. Yılı temalı çalışmalar yapıldı

Ekm

 

Çevreye duyarlı bireyler yetiştirebilmek amacıyla okulumuz öğrencileri ile birlikte çevre temizlik etkinliği düzenlendi. Öğrencilerimiz daha temiz bir yaşam alanı için köşe bucak tüm okul alanlarını temizlediler.

Ekm

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı II. Dönem Veli Toplantısı 11/10/2023 çarşamba günü saat 12.00'de okulumuz konferans salonunda gerçekleşmiştir.

Haz

Okulumuz Sosyal bilgiler öğretmeni Nurdan Gemicinin ortağı olduğu Doğal ve Tarihi güzelliklerimiz biliyor muyuz? eTwinning Projesi sergisini gerçekleştirdi. Emeği geçenlere teşekkürler.

Haz

Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Nurdan GEMİCİ'nin kuruculuğunu yapmış olduğu Hobi Bahçem projesi değerli katılımcıların teşrifiyle Bahçe açılışını gerçekleştirdi. Sergide en dikkat çeken etkinlik Korkuluklarımız oldu. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Mrt

Doğal ve Tarihi güzelliklerimiz biliyor muyuz? Projemiz başladı.