SİNOP / AYANCIK - Yenikonak Yatılı Bölge Ortaokulu

Yenikonak Yatılı Bölge Ortaokulu

Yenikonak Otmanlı Köyü
Vizyon
İstiyoruz ki; Yenikonak Yatılı Bölge Orta Okulunu; Okul paydaşlarımızın (Yöneticilerimiz,Öğretmenlerimiz,Öğrencilerimiz ve Mezunlarımız ve Velilerimizi) güçleriyle en kısa zamanda; bulunduğumuz yerleşim biriminde öncelikli tercih edilen; liselere giriş sınavında orta öğretim kurumlarına her yılartan sayıyla öğrenci yerleştiren; sosyal etkinliklerle adından söz ettiren; Avrupa Birliği normlarına eşdeğer eğitim veren en güçlü eğitim kurumu yapmaktır.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanunu´nda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan,insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan,inceleyen,araştıran, milli ve evrensel değerleri tanıyan, benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Kalorifer-Kömür
Ayancık-Çangal arası asfalt yol ile ulaşım sağlanmaktadır.
Servis yoktur.
Otmanlı Köyü Yenikonak Mahallesi AYANCIK